Alle behandelingen

Osteopathie bij hoofdpijn en migraine

De meest voorkomende oorzaak voor hoofdpijn ligt in een gebrekkige doorbloeding van de hersenen. Vier grote bloedvaten voorzien de hersenen van zuurstofrijk bloed. Wanneer in een of meerdere van deze vaten de circulatie belemmerd is, komt er minder bloed in de hersenen en zullen pijnen de aanwijzing van de gebrekkige doorbloeding zijn.

De osteopaat zal het hoofd nauwkeurig onderzoeken. Hij zal de schedelnaden, de gewrichten naar de nekwervels en kaak, de schedelbasis en de spanning van de duramater (hersenvlies) onderzoeken. Ook al wordt de pijn vooral in het hoofd gevoeld, de osteopaat zal het totale lichaam in al zijn facetten onderzoeken en behandelen ten einde een betere doorbloeding te bewerkstelligen door de mobiliteit te verhogen.

Migraine

Migraine, een veelvoorkomende vorm van ernstige hoofdpijn, kan ook aanzienlijk verbeterd worden door osteopathie. Osteopaten kunnen specifieke technieken toepassen om de spanning in de bloedvaten rond de hersenen te verminderen en de algemene doorbloeding te bevorderen, wat kan resulteren in een vermindering van migraine-aanvallen. Daarnaast kunnen osteopaten de spieren en gewrichten in de nek en schedel behandelen om de algehele gezondheid en functie van het hoofd te verbeteren, waardoor migraineklachten verminderen.

Benieuwd wat de osteopaat voor uw klachten kan doen?

Maak een afspraak